Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience et la qualité de nos services. En utilisant ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies. Plus d'information Cacher

Loodsboten

Besoin d'un hôtel?

Liens sponsorisés

Itinéraires dans les environs

Curiosités dans les environs

Contenu correspondant

Hôtels tout près

Restaurants tout près

Liens sponsorisés

🔎
POI
Genre d'emplacement: POI
Adresse: Vlissingen
Nombre de textes: 1
3 stars
Fabriqué par 172761

Vanaf de steiger kan je goed de loodsboten zien vertrekken en binnenkomen. Het is nog steeds een risicovol beroep, al worden loodsen die schipbreuk lijden tegenwoordig niet meer voor straf opgeknoopt. Nederlandse en Belgische loodsboten liggen nu vreedzaam naast elkaar aan een steiger, maar dat is wel eens anders geweest. Toen BelgiÙ Nederland in 1830 vaarwel zei en werd geregeld dat ook Vlaamse loodsen zich vrij mochten vestigen aan de Schelde, ontbrandde een zware concurrentiestrijd. Het was knokken geblazen wie als eerste een loods aan boord van een zeeschip kon brengen, waarbij de riemen niet uitsluitend gebruikt werden om te roeien.

Er is veel over een verdeelsleutel gehakketakt, maar nu bedienen de Nederlandse loodsen alle schepen naar en van Nederlandse havens plus 27,5 procent van de ‘Belgische’ scheepvaart; de rest is het werk van de Vlamingen. In de praktijk komen eerst drie Belgische loodsen in actie, voordat een Nederlander aan de beurt is. Ze maken daarbij gebruik van elkaars boten.

Classifiez ce lieu d'intérêt
Lien vers un itinéraire
Ajoutez ce lieu d'intérêt à vos itinéraires dans les environs

Réponses

Ajouter un commentaire

Liens sponsorisés