This site is available in your language and country. Change the language to English and the country to United States.
Klik hier om dit bericht te verbergen.

Beleef de mooiste routes

Ontdek

Plan

Routes in de kijker

 1. BE | Mountainbikeroute
  | 51.1 km | NL

  -Jolyrodger Mountain Bike Ride.

  Mountainbiken In Genk/Zonhoven.

 2. FR | Gravelbikeroute
  | 278 km | NL

  Tussen Chimay en Roubaix vormen twee onvolprezen natuurparken samen een uitgestrekt gebied vol lappendekenlandschappen met authentieke dorpjes en middeleeuwse boerderijen. Langzaam dring je door tot de creaties van Samber en Schelde. De restanten en monumenten uit het oorlogsverleden maken dat deze streek niet moet onderdoen voor onze Westhoek. En natuurlijk is dit ook de bekende ‘hel van het Noorden’. Lees hier een verslag van de route: Gravelen en kasseivreten in Avesnois en Scheldeland, met aankomst in Roubaix (GPX 278 km) - WielerVerhaal

 3. BE | Hikingroute
  | 17.1 km | NL

  29/07/2019

  Een route van de site 'Originele Wandelingen' Vertrekken aan de kerk van La Reid, deelgemeente van Theux. Een wandeling langs goed begaanbare wegen en paden, in de zomer wat veel overwoekerd, toch voor 2 paden, en in natte periodes wat drassig. Een oud vergeten pad met stenen afdalen naast de kloof van de waterval van Tolifaz. Mooie uitzichten. Parking voor wagens in de 'Route du Fraineux' of wie met de camper is, er iets meer plaats in 'Route du Maquisard' rechtover de apotheek (huisnummer 21), tevens op het eindpunt van de wandeling. Een goede routebeschrijving kan afgedrukt worden op de site 'Originele Wandelingen' en best te gebruiken, de gps is als hulpmiddel. Voorzie een wandeltijd van 5 uur (zonder picknick).

  Onder de rubriek 'route-informatie' en dan scrollen naar 'routemedia' kan je bij de eerste foto klikken op een link (Bron) voor een fotoreportage te zien van de wandeling (met dank aan de wandelaars).

 4. NL | Fietsroute
  | 60 km | NL

  Van/naar: start bij parkeerplaats* t.o. Ludenlaan 1, 3941 CN Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug, Nederland. Gratis parkeren.

  Mooie tocht voor zowel de receatieve als de sportieve fietser. Na een korte rit door een bosrijke omgeving gaat de route langs Lek en Rijn, fietst u aan beide zijden van de Limes en door het weidegebied en de fruitboomgaarden in het zuidoosten van de provincie Utrecht. Bij de Bezienswaardigheden staan de waterhuishouding, kastelen en geschiedenis van dit gebied centraal. Kortom, Hollandser kan het niet.

  * Restaurants en cafe's bevinden zich op 750 meter van de parkeerplaats in het centrum van Doorn.

  Recentste routecheck: 16 april 2021.

 5. BE | Wandelroute
  | 11.5 km | NL

  Wist je dat we in ons kleine landje - in het Rivierpark Scheldevallei - over echte, Europese topnatuur beschikken? Nergens anders vind je zo’n rijke riviernatuur die constant mee beweegt met het ritme van de getijden. Dankzij het Sigmaplan kregen we er de laatste jaren heel wat overstromingsgebieden bij en er wordt nog volop aan verder gewerkt. Met het Europese project LIFE Sparc kozen we acht gebieden van het Sigmaplan uit die sneller worden ontwikkeld als klimaatbuffer. We geven de rivier er meer ruimte en herstellen kostbare getijdennatuur. Blijf op de hoogte van alle werken en onze activiteiten via de website of door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Wat kan ik doen?

Meer over het RouteYou-platform

Nieuwsbericht in de kijker

Door de populariteit van fietsknooppunten zijn we onterecht de LF-routes een beetje vergeten als cultuureel fietserfgoed van België. En dat is zonde. Zeker omdat het één voor één toppers zijn. En ook omdat onze communcatie en marketing coördinator, Reen Simoen, zich daar jaren heeft voor ingezet. Dat deed ze niet alleen maar samen met heel wat vrijwilligers en andere medewerkers van Grote Routepaden.

Wat zijn LF's alweer?

Wikipedia definieert LF's als "langeafstandsfietsroutes of landelijke fietsroutes, in eerste instantie bedoeld voor recreatieve meerdaagse fietstochten, zoals fietsvakanties." Dus zeer geschikt als vakantie-idee!

Een overzicht van alle LF-routes

Vrijwilligersorganisatie Grote Routepaden publiceert al jaren de LF-routes op RouteYou. Klik hier voor een volledig overzicht van de LF-routes in Vlaanderen.
Ook hier vind je een set van LF-routes in Nederland en België.

De meest populaire LF

Van al die LF's is de LF6 de meest populaire op RouteYou. Wist je dat je via deze LF de volgende topplaatsen aan elkaar fietst: de Abdij Sint Sixtus in West-Vleteren, de Kemmelberg, het In Flanders Fields Museum, het Monument Karel Van Wijnendaele, de Congoberg, het Kasteel van Gaasbeek, de Sint-Martinusbasiliek van Halle, het Zoniënwoud, de Watertoren van Bierbeek, de Hoegaarden Brouwerij en de Sint-Pietersberg.

ontdek de volledige route hier

Kanalen in de kijker

© 2006-2021 RouteYou - www.routeyou.com