Het water van de Lesse achterna (afgeleid) (afgeleid)

Toon kaartNavigerenAfdrukkenDownloadenBewerken

Afdrukken

Downloaden

Advertentie
Advertentie
Bron

Bron: Wizpr.guide

Auteursrechten: All rights reserved

9.28 km
150 m
01u51
Hard

Bekijk op interactieve kaart

Route-informatie

84 keer bekeken | Publiek

Beschrijving door de auteur

Afspraak aan het kerkje Saint-Pierre, de dorpskerk van Furfooz, een deelgemeente van Dinant. De gps stel je in op Rue du Camp Romain 20 in Furfooz. Vertrek met je rug naar de kerk naar rechts en ga 80 meter verder naast huisnummer 24 naar rechts het smalle paadje in. De veldwegel buigt naar rechts en biedt al snel een mooi zicht op het dorp. Het pad wordt dan breder en begint te stijgen. Eenmaal boven ga je aan de splitsing naar rechts en 80 meter verder aan de volgende splitsing (met bord Gratte-Cul) ga je opnieuw naar rechts (pijltje met blauwe rechthoek). Het vergezicht op de vallei van de Lesse is indrukwekkend. Wandel aan de T-splitsing met oude linde en rustbank naar links (rood-wit teken GR-routes). Negeer na 200 meter het bospaadje rechts. De bosweg begint na 400 meter flink te dalen en brengt je beneden bij de Ri des Forges, een riviertje dat een halve kilometer verder uitmondt in de Lesse. Steek het water over en ga naar rechts in de berm langs de grote baan. (Het paadje tussen het riviertje en de N910 is niet meer bruikbaar).

Wandel na 400 meter onder de spoorwegbrug door, steek de Lesse over en sla onmiddellijk linksaf en ga 50 meter verder opnieuw naar links en onder de brug door. Op beide oevers worden kajaks verhuurd en hier is ook een café waar je van einde maart tot half oktober terechtkan voor een verfrissing. Wandel nu meer dan 2 kilometer op de smalle asfalt baan stroomafwaarts langs de Lesse. Na bijna twee en een halve kilometer stap je weer onder de spoorweg door en kom je in het gehuchtje Chaleux.

Negeer de afslag naar links. Voor je op de andere oever zie je de imposante rotsen Les Aiguilles de Chaleux en links heb je de Chapelle Saint-Nicolas. Wandel tot aan het water (er staat een rustbank) en ga dan op het smalle pad langs de Lesse naar links en onder de spoorwegbrug door. Klim links langs de trap omhoog tot op de brug en via de voetgangers- loopbrug over de Lesse en dan via de trappen naar beneden en naar rechts weg van de brug. Dit pad is soms door de modder en diepe plassen iets moeilijker begaanbaar, maar 10 à 15 meter naar rechts loopt evenwijdig een tweede droger pad. Na een kilometer kom je weer vlak bij het water en bij een volgende spoorwegbrug. Wandel onder de brug door en buig 80 meter verder mee naar rechts. Negeer de afslag links en wandel rechtdoor en steil omhoog.

Na ongeveer een kilometer wandel je boven Les Aiguilles de Chaleux en nog 100 meter verder heb je een rustbank en een adembenemend uitzicht op Chaleux, de Lesse en de rotsformatie. Negeer bij het verlaten van het bos de afslag links en wandel rechtdoor. De indrukwekkende hoeve op de heuvelrug links voor je is de Ferme de Sûre. De brede veldweg wordt asfalt. Wandel aan de T-splitsing naar rechts richting kerk. Links heb je nog de imposante hoeve Saint-Hubert.

-------------------
-------------------

EXTRA WANDELTOCHTJE in het Park van FURFOOZ Voor de liefhebbers is er nog een circuit van 3,5 km in het Park van Furfooz, een belangrijke archeologische vindplaats. De site was vanaf de nieuwe steentijd tot de middeleeuwen bewoond. Je kan er nog talrijke Romeinse en middeleeuwse overblijfselen bekijken, waaronder weer opgebouwde thermen en een Romeinse vesting. Langs het circuit ontdek je grotten en spelonken met beeldrijke namen als Trou des Nutons en Trou qui fume. Het park is ook een erkend natuurreservaat met onder andere typische kalkweideflora. De ingang van het Park van Furfooz ligt een kleine kilometer ten zuiden van het dorp (er is duidelijke signalisatie en een parking). Het park is geopend van maart tot oktober en de toegangsprijs is 4 euro voor volwassenen (korting voor groepen, senioren en kinderen). Langs het circuit, aan de Lesse, is een kleine cafetaria.

Advertentie

Navigeer naar startpunt

Bezienswaardigheden

Reacties

Activiteiten

In de buurt

Routes in de buurt

Overnachtingen in de buurt

Diensten in de buurt

Advertentie

Navigeer de route met...

RouteYou app Open

Mozilla

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, de navigatie wordt voorbereid.

Je kan nu navigeren. Veel plezier onderweg!

Starten

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je afdruk wordt voorbereid.

Je afdruk is klaar om te downloaden. Veel plezier onderweg!

Downloaden

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Advertentie

Deze advertentie niet meer zien?
Upgrade nu

Even geduld, je download wordt voorbereid.

Je download is klaar. Veel plezier onderweg!

Doorgaan

Het verwerken van de aanvraag is mislukt. Gelieve het opnieuw te proberen.

Deze route op jouw website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=nl&amp;params.route.id=5147579" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Route-afbeelding

<a href="https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/5147579/recreatieve-wandelroute/het-water-van-de-lesse-achterna-afgeleid-afgeleid?utm_source=embed&utm_medium=article&utm_campaign=routeshare" title="Het water van de Lesse achterna (afgeleid) (afgeleid) - RouteYou" target="_blank"><img src="https://image.routeyou.com/embed/route/960x670/5147579-nl@2x.png" width="960" height="670" alt="Het water van de Lesse achterna (afgeleid) (afgeleid)"></a>

Ik vond de route...

Bijkomende feedback:

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Plus-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

Probeer deze functionaliteit gratis met een RouteYou Premium-proefabonnement.

Als je al een dergelijke account hebt, meld je dan nu aan.

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com