Mont Ventoux Windy area

De Mont Ventoux beklimmen is voor iedere fietsliefhebber als even in de hemel komen, maar toch wel de hel moeten passeren. De kant van Bédoin is de lastigste kant. Van Bédoin tot Saint-Estève bolt het lekker. Je ziet links de berg liggen en rechts de wijngaarden. Overmoedig denk je dan misschien dat het wel zal meevallen. Maar vanaf de haarspeldbocht in Saint Estève denk je daar anders over. De weg knalt nu de berg op met stijgingspercentages bijna constant boven de 10%. Het vervelende van deze kant is ook dat je vrijwel niks ziet. Links en rechts zie je enkel één groot eikenbos. Wat hoger worden die eiken, dennebomen. Maar je ziet niks. Nada. Je hoort alleen je eigen gehijg en je fixeert je op die volgende bocht, vijftig meter verder in de hoop dat het daarna wat vlakker wordt. Het wordt natuurlijk niet vlakker. Toch niet voor een hele tijd.
Na die hele tijd, aan wat chalets wordt het wel vlakker en zelfs helemaal vlak. Je komt nu aan Chalet Reynard en de grote parking. Daarna knalt het weer de berg op. Maar nu zijn er geen bomen meer. Alleen woestenij. Alleen stenen, links en rechts. En meestal ook flink veel wind. Het durft hier zonder moeite 100 kilometer per uur waaien. En die wind zit gegarandeerd in het nadeel. Op het moment dat je bijna sterft, ben je waarschijnlijk aan de Col de Tempetes en het monument voor Tom Simpson. Ik heb hier niemand weten opgeven, maar nochtans komt nu nog één van de lastigste stukken. Je kruipt naar boven. En dan is er die laatste bocht naar rechts. De weg klimt op die laatste 50 meter ongetwijfeld meer dan 15%, maar dit is een plezier. En dan ben je boven en even ben je in de hemel en zie je tot aan de Middellandse Zee. Even. Want als je te lang wacht bevries je, zelfs in de zomer.

Comentaris Estadístiques

FR | | Pública

Direcció

Bédoin

Publicitat

Coses que es poden fer en aquesta zona

Bédoin

Cercar

Bédoin

Tria entre més de 40 activitats:

Recerca de rutes

- Seleccions de RouteYou -

Bédoin

Descobriu les rutes més boniques i conegudes de la zona, acuradament agrupades en seleccions adequades.

Llocs d'interès propers

Bédoin

- Seleccions de RouteYou -

Bédoin

Descobriu els llocs d'interès més bonics i coneguts de la zona, acuradament agrupats en seleccions adequades.

Destinacions properes

Bédoin

Planifiqui la seva ruta

Amb RouteYou pots crear mapes personalitzats molt fàcilment. Defineix la teva ruta, afegeix waypoints o interseccions, planifica parades a punts d'interès o a establiments per menjar i beure i comparteix-ho tot amb els amics i la família.

Planificador de rutes

Planificador de rutes

Aquest lloc d'interès en la seva pàgina web

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/poiviewer/free/?language=ca&amp;params.poi.id=2304951&amp;params.language=nl" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Proveu aquesta funcionalitat gratuïtament amb una subscripció de prova RouteYou Plus.

Si ja disposa d'aquest compte, connecteu ara.


Més de 8.500.000 rutes


Més de 15.000.000 usuaris


Més de 4.200.000 llocs d'interès

Adreça

Kerkstraat 108

9050 Gentbrugge, Bèlgica

Segueix-nos

Descarrega l'aplicació gratuïta

Contacte

Màrqueting i vendes

sales@routeyou.com

Preguntes generals

info@routeyou.com

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com