This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

This website is also available for your locale (English, United States). Click here to change it.
Click here to hide this message.

Lochs & Glens North Glasgow Balloch

Sponsored links

Description

Sustrans Lochs & Glens fietsroute start in het Noord-Engelse Carlisle en verlaat de stad via een speciaal voor dit doel aangelegd fietspad, die één van de eerste projecten van Sustrans in Schotland was en loopt verder langs de glooiende heuvels en weilanden van Ayrshire, met een prachtig uitzicht op het eiland Arran en de Clyde Coast. Een opvallend kenmerk op deze route is het enorme Galloway Forest Park. Dat meer is dan een houtproducent met zijn gigantisch grote omvang van bijna 200.000 hectare bos, heide en lochs. Het bos verlaten betekent een afdaling naar de Solway kust, een toevluchtsoord voor veel vogelsoorten en een afsluitende rit been via Dumfries en Galloway. Ondanks de turbulente geschiedenis van deze "Gateway to Scotland" is het nu een rustig gebied met boerderijen en verstilde plattelandssteden. De kasteelruines zijn nog de enige tasbare herinneringen aan de eeuwen van grensoverschrijdende invallen.

Na Glasgow loopt de route dwars door het centrale deel van de Highlands. Een verkeersvrij deel over de Drumochter Pass (een van de hoogste verkeerspassen in Groot-Brittannië) is een van de hoogtepunten van de route. De route neemt je mee over open heidevelden, beboste heuvels en vruchtbaar akkerland, en komt langs de lochs of Tay, Earn, Lubnaig en Venachar en de Cairngorm mountains.

Linked groups

Region

Routes nearby

Matched content

Sponsored links

Cycle route
Recommended
United Kingdom - View all cycling routes in this country | 3 stars | 19.3 mi
854 views | Public

Sponsored links

The route is too long to print. Only routes up to 311 mi can be printed.
Fill in your performed / future activity
 
 
 

  • RouteYou
  • Facebook
Find a route buddy and/or invite others via an event
To share an activity on Facebook you first have to log in on RouteYou with your Facebook account on RouteYou, and you have to give the RouteYou website permission to publish messages on your Facebook timeline.
Adding activity...