8. L’Auca del Senyor Esteve (C/Petritxol)

Al llarg del carrer Petritxol, a les seves parets es poden observar algunes plaques de ceràmica amb indicacions o dibuixos, conegudes com majòliques. A través d’elles es pot conèixer la història del carrer, que el 1959 es convertí en el primer carrer peatonal de la ciutat. S’hi poden trobar des d’indicacions de civisme (“Respetad a los animales y a las plantas”, “Estima i difunde el civismo en la calle”) fins les que expliquen situacions de la història del carrer i dels seus personatges, així com la majòlica de L’Auca del Senyor Esteve, la novel•la de Rusiñol.

L’Auca del Senyor Esteve és una novel•la de Santiago Rusiñol publicada el 1907, i és una fusió del quadre de costums del segle XIX i de l’auca. Està formada per 27 capítols sobre tipus i escenes del barri de la Ribera de Barcelona, la qual fou il•lustrada per Casas en 27 dibuixos. La novel•la és un clar manifest de l’artista que defensa sintèticament la nova orientació i concepció de les relacions artista-societat que van sorgir durant el modernisme.
Es tracta d’una obra plenament modernista, en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat de l’època. L’eix temàtic és l’enfrontament entre l’artista i la societat, problemàtica que va viure el propi Rusiñol, doncs s’ha considerat en certa manera una obra autobiogràfica, essent el personatge d’en Ramonet l’alter ego de Rusiñol. L’artista va saber reflectir a la perfecció la funció històrica de la burgesia en el seu moment més àlgid. El senyor Esteve esdevé símbol de la classe a la qual pertany, la burgesia catalana, de la mateixa manera que Ramonet esdevé símbol de l'artista modernista.

Comentarios Estadísticas

ES | | Pública

Publicidad

Cosas que hacer en la zona

Barcelona

Buscar

Barcelona

Elija entre más de 40 actividades:

Búsqueda de rutas

- Selecciones de RouteYou -

Barcelona

Descubre las rutas más bonitas y populares de la zona, cuidadosamente agrupadas y seleccionadas.

Lugares de interés cercanos

Barcelona

- Selecciones de RouteYou -

Barcelona

Descubre los lugares de interés más bonitos y populares de la zona, cuidadosamente agrupados y selecciondos.

Destinos cercanos

Barcelona

Planifique su ruta

Con RouteYou, es fácil crear tus propios mapas personalizados. Simplemente traza tu ruta, agrega puntos de ruta o nodos, agrega lugares de interés, lugares para comer y beber, y luego compártelo fácilmente con tu familia y amigos.

Planificador de rutas

Planificador de rutas

Este lugar de interés en su página web

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/poiviewer/free/?language=es&amp;params.poi.id=1421255" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pruebe esta funcionalidad gratis con una suscripción de prueba RouteYou Plus.

Si ya dispone de dicha cuenta, conectarse ahora.


Más de 8.500.000 rutas


Más de 15.000.000 usuarios


Más de 4.200.000 lugares de interés

Dirección

Kerkstraat 108

9050 Gentbrugge, Bélgica

Síguenos

Descargar la aplicación gratuita

Contacto

Mercadotecnia y ventas

sales@routeyou.com

Consultas generales

info@routeyou.com

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com