Evajove86

Evajove86

InicioRutasLugares de interés

Este sitio utiliza cookies para mejorar su experiencia y la calidad de nuestros servicios. Al usar este sitio usted acepta el uso de cookies. Más información Ocultar

8. L’Auca del Senyor Esteve (C/Petritxol)

Publicidad

Calle

ES |

Pública

Al llarg del carrer Petritxol, a les seves parets es poden observar algunes plaques de ceràmica amb indicacions o dibuixos, conegudes com majòliques. A través d’elles es pot conèixer la història del carrer, que el 1959 es convertí en el primer carrer peatonal de la ciutat. S’hi poden trobar des d’indicacions de civisme (“Respetad a los animales y a las plantas”, “Estima i difunde el civismo en la calle”) fins les que expliquen situacions de la història del carrer i dels seus personatges, així com la majòlica de L’Auca del Senyor Esteve, la novel•la de Rusiñol.

L’Auca del Senyor Esteve és una novel•la de Santiago Rusiñol publicada el 1907, i és una fusió del quadre de costums del segle XIX i de l’auca. Està formada per 27 capítols sobre tipus i escenes del barri de la Ribera de Barcelona, la qual fou il•lustrada per Casas en 27 dibuixos. La novel•la és un clar manifest de l’artista que defensa sintèticament la nova orientació i concepció de les relacions artista-societat que van sorgir durant el modernisme.
Es tracta d’una obra plenament modernista, en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat de l’època. L’eix temàtic és l’enfrontament entre l’artista i la societat, problemàtica que va viure el propi Rusiñol, doncs s’ha considerat en certa manera una obra autobiogràfica, essent el personatge d’en Ramonet l’alter ego de Rusiñol. L’artista va saber reflectir a la perfecció la funció històrica de la burgesia en el seu moment més àlgid. El senyor Esteve esdevé símbol de la classe a la qual pertany, la burgesia catalana, de la mateixa manera que Ramonet esdevé símbol de l'artista modernista.

Dirección

España

Más sobre este lugar de interés

Rutas en la zona

Canales relacionados

Publicidad

© 2006-2018 RouteYou - www.routeyou.com