Odos, Januari 2007

23 januari 2007, 00:00

Auteur: RouteYou

Publiek

Odos, de nieuwsbrief van RouteYou.com

Select the language-flag on the top right for English --------- Nr 1, Januari 2007, (c) Ontrack Navigation

Odos Nieuws-Flash

De vaste rubrieken

Hiptriptip

Motorroute Zuid-Holland/Utrecht onder de leeslamp

Faros

RouteYou-groep de Stapadders in het spotlicht

Knuggets

De afgelopen routeweetjes

Pytheas' keuze

Globespot Voidokilia in Griekenland

Nadars keuze

De Loopmiekes voor de camera

Gluring Turing

Techy-spot: Surfen in 3D

Contacteer

De redactie van de nieuwsbrief

Hiptriptip

Een route onder de leeslamp

De route die we deze maand onder de leeslamp willen brengen is de motorroute Doorheen Zuid-Holland en Utrecht, van Tom Boudewijns (zie ook Motorlegende Tom Boudewijns op RouteYou).

Tom legt, samen met met zijn lieve vrouw achterop, elke route meermalen af en bezoekt elke plaats, restaurant en hotel dat hij aanbeveelt. Hij schreef tientallen boeken met routes in binnen en buitenland. Binnenkort zal je hier meer dan 100 van zijn routes terug vinden. Alhoewel deze route niet zo ver van zijn uitvalsbasis Breda is, zal je zien dat deze man zeker niet in zijn vlakke land te houden is.

Faros

RouteYou-ers in het spotlicht

Een van de eerste groepen die actief waren op RouteYou waren de Stapadders. Deze wandelgroep maakte in de eerste dagen van het RouteYou bestaan reeds twee wandelingen en organiseerden ook al twee events. Over goede voornemens gesproken.

Maar we willen toch nog een eervolle vermelding geven aan WTC HEIRNIS ROUTES, en de Alubikers van Melsen.

Knuggets

De afgelopen routeweetjes

Pytheas' keuze

Globespot van de maand

Wie is Pytheas

Opzet

Elke maand vragen we hier iemand om Pytheas te spelen en zijn of haar meest merkwaardige plekje te vermelden dat hij/zij tot nu toe gezien heeft.

Globespot van de maand: Voidokilia, de mooiste baai van Griekenland


Deze foto is van Vyron Giannakopoulos

Ik ontdekte dit plekje meer dan 20 jaar geleden toen ik als student een bodemkaart van de baai van Navarino ging maken in het zuidwestelijke tipje van de Peloponnesos, Griekenland. Die baai is ook de plaats waar het vuur aan de Griekse onafhankelijkheidslont aangestoken werd. En daar bovenop is het beladen met Griekse mythologie: Telemachus zou hier aangespoeld zijn in dit baaitje toen hij op weg was naar de wijze Nestor van Pylos, om advies te vragen. En de grot die op enkele honderden meter van deze baai ligt zou de grot zijn geweest waar Apollo zijn stieren verstopte. De natuur zou de buik van de stier als voorbeeld genomen hebben om deze baai te maken. De naam "Voido-kilia" betekent letterlijk "stieren-buik".

Reeds 20 jaar ben ik meermalen per jaar in Griekenland, omdat de familie van mijn vrouw daar woont. En natuurlijk maak ik er elke keer een paar uitstappen op de eilanden of het vasteland. Na al die jaren vind ik nog steeds het baaitje van Voidokilia nabij Pylos in het SW van de Peloponnesos het allermooiste plekje van het land. Maar zoals mijn vrouw zegt ben ik niet echt objectief.

Hier is een wandeling die je door dat gebied loodst.

Pytheas van de maand: Pascal Brackman

Voolopig heb ik (schijver van de nieuwsbrief) als eerste maar Pytheas gespeeld.

Pytheas, de Griek zoals hij gekend stond in zijn tijd, was een van de eerste grote ontdekkingsreizigers uit de Grieks-Romeinse tijd. Hij reisde tot alle uithoeken van de toenmalig gekende wereld. Als je meer wil weten kan je je onderdompelen in het prachtige boek The Extraordinary Voyage of Pytheas the Greek

Wil jij zelf ons iets vertellen over de meest merkwaardige, mooiste, fascinerende plek die je ooit gezien en beleefd hebt, laat het ons dan weten. Of indien jij iemand anders weet te overhalen om Pytheas te spelen, stuur maar door
! Gelieve ook een route te maken in de buurt zodat we er naar kunnen doorlinken!

Nadars keuze

Foto van de maand

Wie is Nadar?

De geselecteerde foto van de maand komt van de RouteYou-groep, de Loopmiekes. De combinatie van de naam, en blozende kaakjes op de foto gaven de doorslag.

Gluring Turing

Techy-spot van de maand

Opzet

Elke maand bekijken we hier een nieuwe technische aanrader die iets te maken heeft met RouteYou of daar aan gekoppelde activiteiten. De naam van deze rubriek is een eerbetoon aan Alan Turing.

Virtueel touren op het web

3b.net is een webbrowser zoals IE, Firefox, Safari,... die je letterlijk laat wandelen door de virtuele web-sites. Je wandelt er door het web alsof je in een winkelgallerij bent. De sites zijn gegroepeerd volgens thema, en je kan zelf nog zaken ordenen. Je kan zelfs iemand meenemen om mee te kijken. Browsen als een sociaal wandelgebeuren. Misschien nog niet, maar toch de aanrader deze maand om eens leuk uit te proberen.

Contacteer

De redactie van de nieuwsbrief

Mail ons met een vraag, opmerking of informatie via info [at] routeyou [dot] com [question] subject=Nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Reacties

© 2006-2024 RouteYou - www.routeyou.com