Brouwerij Het Anker

Company

BE |

Public

Brouwerij het Anker geniet wereldwijd faam met het gerenommeerde Gouden Carolusbier. Ze stamt uit 1369 en is een van de oudste brouwerijen van België. De drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na de Tweede Wereldoorlog.

Jan uit den Anker startte de brouwerij in 1369. Later koopt zijn zoon Matthijs de stadsbrouwerij over en start met het brouwen van de 'Mechelschen Bruynen'. Dit bier is in trek bij zowel burgerij als adel. Ook bij Keizer Karel valt het bier in de smaak en nu, zes eeuwen later, wordt 'den Bruynen' nog steeds gebrouwen. Het bier draagt tegenwoordig de naam 'Gouden Carolus Ambrio' en is iets zwaarder dan zijn voorganger.

In de jaren negentig kreeg het gebouw een flinke opknapbeurt. Charles Leclef, de vijfde generatie van de familie, restaureert de oude gebouwen en moderniseert de koelings-, gistings- en lageringsinstallaties.

De meermaals bekroonde speciaalbieren Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Tripel worden ook vandaag nog hier gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels.

Address

Guido Gezellelaan 49
2800 Mechelen
Belgium

Sponsored links

More about this place of interest

Routes nearby

Related channels

Sponsored links

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com