This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Brouwerij Het Anker

Need a hotel nearby?

Sponsored links

🔎
Company
Location type: Company
Location address: 2800, Mechelen, Guido Gezellelaan, 49
Number of texts: 1
3 stars
Made by JWI

Brouwerij het Anker geniet wereldwijd faam met het gerenommeerde Gouden Carolusbier. Ze stamt uit 1369 en is een van de oudste brouwerijen van Belgiƫ. De drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na de Tweede Wereldoorlog.
Jan uit den Anker startte de brouwerij in 1369. Later koopt zijn zoon Matthijs de stadsbrouwerij over en start met het brouwen van de ‘Mechelschen Bruynen’. Dit bier is in trek bij zowel burgerij als adel. Ook bij Keizer Karel valt het bier in de smaak en nu, zes eeuwen later, wordt ‘den Bruynen’ nog steeds gebrouwen. Het bier draagt tegenwoordig de naam ‘Gouden Carolus Ambrio’ en is iets zwaarder dan zijn voorganger.
In de jaren negentig kreeg het gebouw een flinke opknapbeurt. Charles Leclef, de vijfde generatie van de familie, restaureert de oude gebouwen en moderniseert de koelings-, gistings- en lageringsinstallaties.
De meermaals bekroonde speciaalbieren Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Tripel worden ook vandaag nog hier gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links