JM fietser

Kanalentocht Leuven-Mechelen-Herentals-Aarschot-Leuven

BE | | 117 km

Recommended

Author: JM fietser

5892 views | Public

Route description

Vertrek aan Tiensespoort Leuven. We rijden langs de ring richting Vaartkom en steken de fietsbrug over om rechtsaf de vaart te volgen tot in Wijgmaal waar we de brug oversteken en aan de overzijde verderrijden richting Mechelen tot aan de brug van Tildonk die we oversteken. En op de overkant de Vaart volgen aan dezelfde zijde tot in Mechelen. We blijven de vaart volgen door Mechelen, rijden onder de brug van de E19 door en net voor de volgende brug over de Dijle gaan we linksaf de Gentse Steenweg op in Battel richting Heffen.
Vlak voor het dorpje Heffen steken we de Zenne over en gaan we direct rechts het fietspad op langs de Zenne. Net voorbij de monding van Zenne in Dijle en vertrek van kanaal Leuven-Dijle rijden we de blauwe fietsbrug op over de Dijle en enkele meters verder de brug over de Nete. Op grondgebied Rumst, volgen we de Nete stroomopwaarts. We fietsen opnieuw de E19 onderdoor en steken de Nete terug over op de eerstvolgende brug (Mechelesesteenweg).
We volgen de Nete stroomopwaarts aan de overzijde langs Duffel tot net voor Lier waar we rechts aanhouden en overgaan tot het volgen van het Netekanaal.
Als we Lier bijna rond zijn, wisselen we van oever via de Kesselsesteenweg. En vervolgen de tocht langs de linkeroever richting Albertkanaal.
Net voor de jachthaven kruisen we de Kleine Nete die via een syfon onder het kanaal doorstroomt. We vervolgen onze weg, rijden de E313 (Boudewijnsnelweg) onderdoor en komen aan bij de sluis van Viersel waar het Netekanaal aftakt van het Albertkanaal. We gaan links richting brug over het Albertkanaal bij Viersel. Na de oversteek van het Albertkanaal gaan we rechtsaf richting Grobbendonk waar een omleiding door werkzaamheden aan de brug ons verplicht opnieuw over te steken. Voorbij het industrieterrein hernemen we het fietspad langs het Albertkanaal tot we ter hoogte van Herentals het Albertkanaal verlaten om via de Berkenlaan, Kastanjelaan en Hoeverelaan richting E313 te rijden.
Onder de brug van de E313 vinden we aansluiting met de spoorwegbedding richting Aarschot. Via Morkhoven, Westmeerbeek en Ramsel en Aarschot Ourodenberg komen we uit aan de spoorwegovergang op de Herseltesteenweg. We volgen deze even richting centrum en direct achter de volgende spoorwegoverweg gazan we rechts een nieuw aangelegd fietspad op dat ons tot nabij het station brengt van Aarschot. Ter hoogte van de Marten Lemmensstraat rijden we via de voetgangertunnel de sporen onderdoor waarna we links de spoorwegstraat nemen. We rijden deze tot op het einde, even over het grasplein en komen op de rechteroever van de Demer uit die we stroomafwaarts volgen, de ring rond Aarschot onderdoor, tot op de Steenweg tussen Gelrode en Betekom waar we rechtsaf gaan richting Gelrode.

Aan het rond punt gaan we rechtdoor tot aan de spoorweg waar we rechts afslaan en de Heirbaan volgen tot bijna in Rotselaar Heikant waar we de eerste straat linksaf nemen richting Station Wezemaal. We steken de Langestraat over en vervolgen onze weg rechtdoor tot aan de Beversluis waar we linksaf via het onverharde fietspad de Winge oversteken. Op het einde ter hoogte van de spoorweg gaan we rechts via de Drielindenstraat tot aan de lichten van de Stationsstraat waar we oversteken. Voorbij de Danone gaan we linksaf en 200 meter draaien we rechts mee richting Wilsele Putkapel. Na de eerstvolgende bocht in de weg gaan we rechts de velden in (volg bordje fietsweg Leuven). We blijven rechtdoor rijden tot we op de Schotelveldstraat uiutkomen waar we rechts meedraaien en via de Elzasstraat op de baan richting Wijgmaal uitkomen. We steken de Weggevoerdenstraat schuinrechts over om er de Vuntlaan in te rijden aan de overkant. Na 350 m nemen we aan de linkerzijde van de weg het Vuntpad dat we blijven volgen tot op de Aarschotsesteenweg. We steken over en gaan even links om direct de Pleinstraat in te rijden aan de overzijde, rijden spoorweg over, E314 onderdoor en gaan rechtsaf via Klein Langeveld (Holsbeek-Plein) richting Kessel-Lo. Via het nieuw aangelegde fietspad volgen we treinsporen en gaan het Vuntcomplex onderdoor om uit te komen aan het eerste rondpunt van de Eénmeilaan (we vermijden het gevaarlijke oprittencomplex E314). Op het einde van de Eénmeilaan aan het De Becker Remyplein komen we via Martelarenlaan en Tiensesteenweg terug aan de Tiensepoort uit.

Print the roadbook with the comprehensive route description

Route information

Places of interest

Comments

Activities

Nearby

Routes nearby

Lodging nearby

Related channels

This route on your website

<iframe src="//plugin.routeyou.com/routeviewer/free/?language=en&amp;params.route.id=230746" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Try this feature for free with a MyRouteYou Plus trial subscription.

If you already have such an account, then log in now.

Try this feature for free with a MyRouteYou Premium trial subscription.

If you already have such an account, then log in now.

© 2006-2021 RouteYou - www.routeyou.com