This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Mont Noir Military Cemetery Saint-Jans-Cappel

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Military Cemetery
Location type: Military Cemetery
Location address: Frankrijk, Saint-Jans-Cappel, Route du Mont Noir, 107
Number of texts: 1
4 stars
Made by Brecht B.

Mont Noir Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog gelegen in de Franse gemeente Sint-Jans-Cappel in het Noorderdepartement. De begraafplaats ligt in het noorden van de gemeente, zo’n halve kilometer van de Belgische grens, op de zuidelijke flanken van de Zwarteberg. Er rusten 151 Britse doden, waarvan 17 niet geïdentificeerd. De begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Het terrein heeft een oppervlakte van 1.315 m². Aan de noordkant staat het Cross of Sacrifice.

De Zwarteberg was sinds oktober 1914 in geallieerde handen en dat bleef zo de volgende jaren. Bij het Duitse Lenteoffensief van 1918 kon men de heuvel behouden. In de periode van april tot september 1918 werd de begraafplaats aangelegd en op het eind van de oorlog lagen hier 91 Britten en 33 Fransen. De begraafplaats werd na de oorlog nog uitgebreid met Franse en Britse graven uit de slagvelden ten zuiden en met graven uit de ontruimde Wolfhoek British Cemetery in Sint-Jans-Cappel. Van de 149 Britse graven uit de Eerste Wereldoorlog zijn er 15 niet geïdentificeerd. Daarnaast liggen er ook 84 Fransen uit de Eerste Wereldoorlog begraven. In de Tweede Wereldoorlog werden hier nog twee onbekende Britten bijgezet.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links