Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience et la qualité de nos services. En utilisant ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies. Plus d'information Cacher

Gevangentoren

Besoin d'un hôtel?

Liens sponsorisés

Itinéraires dans les environs

Curiosités dans les environs

Contenu correspondant

Hôtels tout près

Restaurants tout près

Liens sponsorisés

🔎
Attraction touristique
Genre d'emplacement: Attraction touristique
Adresse: Vlissingen
Nombre de textes: 1
3 stars
Fabriqué par 172761

Halverwege Boulevard De Ruyter vindt u de Gevangentoren, in de volksmond ook wel de ‘Bomvrije’ genoemd. Het is een restant van een aan het eind van de 15e eeuw gebouwde stadspoort. Aan de landzijde is een deel van de poort in 1812 afgebroken voor de bouw van een bomvrije kazerne die na de tweede wereldoorlog is gesloopt.

De toren werd rond 1960 geheel gerestaureerd, waarbij de top met de tentvormige bekapping volgens oude tekeningen werd teruggebracht. Tegenwoordig huisvest de Gevangentoren een gelijknamig restaurant met terras vanwaar enkele kanonnen nog dreigend richting zee wijzen.

Onderlangs loopt wat de Vlissingers ‘de Glooiing’ noemen, een geasfalteerde zeewering waarover het ook uiterst prettig wandelen is. Maar neemt u in het voor- of naseizoen wel uw laarzen mee, want de zee wil er dan nog wel eens spoken.

Classifiez ce lieu d'intérêt
Lien vers un itinéraire
Ajoutez ce lieu d'intérêt à vos itinéraires dans les environs

Réponses

Ajouter un commentaire

Liens sponsorisés