Molen Oranjemolen

Attraction touristique

NL |

Public

De Oranjemolen is een korenmolen, die sinds ca. 1650 op het Oranjebolwerk langs de Westerschelde staat. Het is de dichtst bij zee staande molen van Nederland en u heeft hier op de Groene Boulevard dan ook een panoramisch uitzicht over de Westerschelde met op de kop van het Keizersbolwerk het beeld van Michiel de Ruyter en het karakteristieke kustlichttorentje.

De Oranjemolen is tot 1957 in bedrijf geweest voor het vermalen van graan tot veevoeder en meel voor menselijke consumptie. De molen is tegenwoordig nog geregeld in bedrijf te zien en werd in 1971 gerestaureeerd.

Door de ligging aan zee heeft de molen in de loop der eeuwen nog al eens klappen opgelopen bij beschietingen. Zo bevindt zich bijvoorbeeld in de molenmuur nog steeds een kogel van de beschieting door de Engelse vloot in 1809. In de tweede wereldoorlog landden de geallieerde legers in november 1944 vlak naast de Oranjemolen. Het landingsmonument aan de nabijgelegen Commandoweg herinnert hieraan.

In 2000 is de Oranjemolen voorzien van een paalfundering en twee meter omhoog gevijzeld. De laatste restauratie dateert uit 2002.

Adresse

Vlissingen
Pays-Bas

Publicités

Plus sur ce lieu d'intérêt

Itinéraires à proximité

Canaux similaires

Publicités

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com