Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience et la qualité de nos services. En utilisant ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies. Plus d'information Cacher

Molen Oranjemolen

Besoin d'un hôtel?

Liens sponsorisés

Itinéraires dans les environs

Curiosités dans les environs

Contenu correspondant

Hôtels tout près

Restaurants tout près

Liens sponsorisés

🔎
Attraction touristique
Genre d'emplacement: Attraction touristique
Adresse: Vlissingen
Nombre de textes: 1
3 stars
Fabriqué par 172761

De Oranjemolen is een korenmolen, die sinds ca. 1650 op het Oranjebolwerk langs de Westerschelde staat. Het is de dichtst bij zee staande molen van Nederland en u heeft hier op de Groene Boulevard dan ook een panoramisch uitzicht over de Westerschelde met op de kop van het Keizersbolwerk het beeld van Michiel de Ruyter en het karakteristieke kustlichttorentje.

De Oranjemolen is tot 1957 in bedrijf geweest voor het vermalen van graan tot veevoeder en meel voor menselijke consumptie. De molen is tegenwoordig nog geregeld in bedrijf te zien en werd in 1971 gerestaureeerd.

Door de ligging aan zee heeft de molen in de loop der eeuwen nog al eens klappen opgelopen bij beschietingen. Zo bevindt zich bijvoorbeeld in de molenmuur nog steeds een kogel van de beschieting door de Engelse vloot in 1809. In de tweede wereldoorlog landden de geallieerde legers in november 1944 vlak naast de Oranjemolen. Het landingsmonument aan de nabijgelegen Commandoweg herinnert hieraan.

In 2000 is de Oranjemolen voorzien van een paalfundering en twee meter omhoog gevijzeld. De laatste restauratie dateert uit 2002.

Classifiez ce lieu d'intérêt
Lien vers un itinéraire
Ajoutez ce lieu d'intérêt à vos itinéraires dans les environs

Réponses

Ajouter un commentaire

Liens sponsorisés