Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience et la qualité de nos services. En utilisant ce site, vous acceptez notre utilisation des cookies. Plus d'information Cacher

Het Bellamypark

Besoin d'un hôtel?

Liens sponsorisés

Itinéraires dans les environs

Curiosités dans les environs

Contenu correspondant

Hôtels tout près

Restaurants tout près

Liens sponsorisés

🔎
POI
Genre d'emplacement: POI
Adresse: Vlissingen
Nombre de textes: 1
3 stars
Fabriqué par 172761

Het Bellamypark, vlakbij de De Ruyter Jachthaven en de boulevard, is het uitgaanshart bij uitstek van Vlissingen. Hoewel u natuurlijk ook elders nog vele eet- en drinkgelegenheden aantreft, vindt u op en rond dit kleine stadspark de hoogste concentratie van cafÚ‘s, bars, restaurants en andere mogelijke uitgaansgelegenheden. Niet voor niets is dit ook de plek waar grote festiviteiten als het Bevrijdingsfestival en het Straatfestival worden gehouden en waar ook steevast de jaarlijkse kermis te vinden is.

Het park dat begin vorige eeuw op de toen gedempte Koopmanshaven werd aangelegd is vernoemd naar de dichter Jacobus Bellamy (1757-1786) wiens romantische werk ‘Roosje’ lange tijd tot de populairste gedichten uit de Nederlandse letterkunde heeft behoord. Zijn geboortehuis, in 1880 voorzien van een gevelsteen met zijn beeltenis, staat nog steeds op het Bellamypark nr. 30.

Behalve de vele terrasjes vindt u op het Bellamypark ook de Reptielenzoo Iguana en een fontein ter nagedachtenis aan de Vlissingse schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken.

Classifiez ce lieu d'intérêt
Lien vers un itinéraire
Ajoutez ce lieu d'intérêt à vos itinéraires dans les environs

Réponses

Ajouter un commentaire

Liens sponsorisés