Het Bellamypark

POI

NL |

Public

Het Bellamypark, vlakbij de De Ruyter Jachthaven en de boulevard, is het uitgaanshart bij uitstek van Vlissingen. Hoewel u natuurlijk ook elders nog vele eet- en drinkgelegenheden aantreft, vindt u op en rond dit kleine stadspark de hoogste concentratie van cafÚ's, bars, restaurants en andere mogelijke uitgaansgelegenheden. Niet voor niets is dit ook de plek waar grote festiviteiten als het Bevrijdingsfestival en het Straatfestival worden gehouden en waar ook steevast de jaarlijkse kermis te vinden is.

Het park dat begin vorige eeuw op de toen gedempte Koopmanshaven werd aangelegd is vernoemd naar de dichter Jacobus Bellamy (1757-1786) wiens romantische werk 'Roosje' lange tijd tot de populairste gedichten uit de Nederlandse letterkunde heeft behoord. Zijn geboortehuis, in 1880 voorzien van een gevelsteen met zijn beeltenis, staat nog steeds op het Bellamypark nr. 30.

Behalve de vele terrasjes vindt u op het Bellamypark ook de Reptielenzoo Iguana en een fontein ter nagedachtenis aan de Vlissingse schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken.

Adresse

Vlissingen
Pays-Bas

Publicités

Plus sur ce lieu d'intérêt

Itinéraires à proximité

Canaux similaires

Publicités

© 2006-2017 RouteYou - www.routeyou.com