This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Château Neercanne

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Castle
Location type: Castle
Location address: Nederland, Limburg, Maastricht
Number of texts: 2
4 stars
Made by wikipedia.org | Reference Otter | © CC 3.0
Made by wikipedia.org | Reference Wikipedia.org | © CC 3.0

Château Neercanne (also known as Agimont or kasteel Neercanne) is a restaurant located in Maastricht in the Netherlands. It is a fine dining restaurant that is awarded one or two Michelin stars in the periods 1957-1982 and 1986–present.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

More information

Made by biezem01

Château Neercanne is een terrassenkasteel. Het kasteel is gebouwd op de oorspronkelijke locatie van Romeinse verdedigingswerken waarvan de grotten nog steeds bestaan en in gebruik zijn als wijnkelder.

Tegenwoordig is in het gebouw een exclusieve horecagelegenheid, met onder andere een restaurant gevestigd. Château Neercanne heeft een eigen wijngaard, waar rode wijn wordt geproduceerd die overigens uitsluitend in het eigen restaurant te verkrijgen is en niet in de reguliere verkoop.

In het dal voor het kasteel stroomt de rivier de Jeker en ligt de (deels volgens de oude plannen gereconstrueerde) geometrische baroktuin van het kasteel.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links