gilbert5

Müllerthal

InfoRoutesPlaces of interest

Advertisement
Advertisement

Author: gilbert5 |

LU | | Public | German

Dit Müllerthal wordt gekenmerkt door de meest bizarre rotsformaties. Ze kwamen na de laatste ijstijd tot stand. Ontzaglijke hoeveelheden smeltwater moesten zich toen een weg zien te banen door de vaak smalle valleien. Klei en andere grondsoorten spoelden daardoor weg, en de onderliggende, zachtere zandsteen kwam bloot te liggen. Die ging door de eeuwenlange inwerking van regen en wind allerlei grillige vormen aannemen, wat tot vandaag voor een fabelachtig schouwspel zorgt.
Niet voor niets wordt de streek ook La Petite Suisse' of Klein Zwitserland' genoemd.
De rotsen zelf luisteren naar namen als Arendsnest, Preekstoel en Perenkop. Bij zonsondergang lijkt het wel of La Petite Suisse is bevolkt met de schaduwen van gedrochten en geheimzinnige dieren.

Het dorp Müllerthal zelf is piepklein: Het kan er intussen wel eentje meer of minder zijn, maar volgens recente cijfers wonen in Müllerthal niet meer dan 45 mensen. Zoals gezegd is Müllerthal is meer dan een dorp, het is ook de naam van het dal waardoor de Ernz Noire stroomt.

Source: Lannoo

More about this place of interest

Comments

Routes nearby

This place of interest on your website

<iframe src="https://plugin.routeyou.com/poiviewer/free/?language=en&amp;params.poi.id=3891742" width="100%" height="600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Try this feature for free with a RouteYou Plus trial subscription.

If you already have such an account, then log in now.

© 2006-2023 RouteYou - www.routeyou.com