This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Het Bellamypark

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
POI
Location type: POI
Location address: Vlissingen
Number of texts: 1
3 stars
Made by 172761

Het Bellamypark, vlakbij de De Ruyter Jachthaven en de boulevard, is het uitgaanshart bij uitstek van Vlissingen. Hoewel u natuurlijk ook elders nog vele eet- en drinkgelegenheden aantreft, vindt u op en rond dit kleine stadspark de hoogste concentratie van cafÚ‘s, bars, restaurants en andere mogelijke uitgaansgelegenheden. Niet voor niets is dit ook de plek waar grote festiviteiten als het Bevrijdingsfestival en het Straatfestival worden gehouden en waar ook steevast de jaarlijkse kermis te vinden is.

Het park dat begin vorige eeuw op de toen gedempte Koopmanshaven werd aangelegd is vernoemd naar de dichter Jacobus Bellamy (1757-1786) wiens romantische werk ‘Roosje’ lange tijd tot de populairste gedichten uit de Nederlandse letterkunde heeft behoord. Zijn geboortehuis, in 1880 voorzien van een gevelsteen met zijn beeltenis, staat nog steeds op het Bellamypark nr. 30.

Behalve de vele terrasjes vindt u op het Bellamypark ook de Reptielenzoo Iguana en een fontein ter nagedachtenis aan de Vlissingse schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links