This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Bunker Diogenes

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Bunker
Location type: Bunker
Location address: Nederland, Gelderland
Number of texts: 2
3 stars
Made by Petra19

De Diogenesbunker is een bunker die ligt aan de Koningsweg in Schaarsbergen (naast de ingang van De Hoge Veluwe). Deze bunker vormde het commandocentrum van de Derde Jachtdivisie (3. Jagddivision) van de Luftwaffe en vormde tijdens de Tweede Wereldoorlog het zenuwcentrum van de luchtverdediging van Nederland, de noordelijke helft van Belgiƫ, het Ruhrgebied en een strook Duitsland langs de Nederlandse oostgrens. Diogenes had rechtstreeks contact met het hoofdkwartier van de Luftwaffe in Berlijn. De Duitsers hadden meerdere van dergelijke commandocentra. Zo lagen er bunkers in Stade bij Hamburg, in Grove en in Metz.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Made by Petra19

Aan de Koningsweg in Schaarsbergen (naast de ingang van ‘De Hoge Veluwe’) staat een grote bunker, die in de Tweede Wereldoorlog de codenaam Diogenes had. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hier de staf van de Derde Jachtdivisie van de Luftwaffe gevestigd. Momenteel is het kolossale gebouw in gebruik als hulpdepot van de Rijksarchiefdienst.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links