This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Witte Huis

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
Building
Location type: Building
Location address: Nederland, Zuid-Holland, Rotterdam
Number of texts: 3
3 stars
Made by wikipedia.org | Reference Jaybear | © CC 3.0
Made by wikipedia.org | Reference Wikipedia.org | © CC 3.0

The Witte Huis (Dutch pronunciation: [ˌʋɪtə ˈɦœys]) or White House is a building and National Heritage Site in Rotterdam, Netherlands, built in 1898 in the Art Nouveau style. The building is 43 m (141 ft) tall, with 10 floors.  It was also the first hoogbouw (literally: high-rise building) in Europe. The building is listed as a Rijksmonument.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

More information

Made by RouteYou Info | Reference Wikipedia | © All rights reserved
Made by Dromos

The ‘Witte Huis’ or White House was for a while the tallest officebuilding of Europe. It survived the bombing og 1940. It is one of the top 100 Dutch UNESCO buildings.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Made by K.W.Vleugels

Het Witte Huis is de naam van een gebouw in Rotterdam dat een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa is geweest. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen in het stadscentrum het bombardement op Rotterdam doorstaan. In de jaren 1990 werd het zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht (gevels en dak). Het was de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en wordt door sommigen ook als eerste wolkenkrabber in Europa beschouwd (al wordt die titel meestal aan de Boerentoren in Antwerpen toegekend).

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links