This site uses cookies to improve your experience and the quality of our services. By using this site you agree to its use of cookies. More information Hide

Elburg

Need a hotel nearby?

Sponsored links

Routes nearby

Places of Interest nearby

Matched content

Hotels nearby

Restaurants nearby

Sponsored links

🔎
City
Location type: City
Location address: Nederland, Gelderland, Elburg
Number of texts: 2
5 stars
Made by wikipedia.org | Reference Spotter2 | © CC 3.0
Made by wikipedia.org | Reference Wikipedia.org | © CC 3.0

From Roman times there are names and shards of earthenware which suggest that there was an army camp at the site of Elburg.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

More information

Made by Retep52

Het oude Zuiderzeehaventje Elburg kreeg het in het verleden zo hard te verduren en werd zo vaak door het wassende water overspoeld dat het in de 14de eeuw verder landinwaarts volledig opnieuw moest worden opgebouwd. Het dambordpatroon dateert uit die tijd. Elburg is van oorsprong een dorp van vissers, doch hun plaats in de haven is inmiddels ingenomen door watersporters van het Veluwemeer. Van de historische monumenten in het centrum is de oude Vischpoort, die deel uitmaakte van de omwalling, een van de aantrekkelijkste. Door de eronder gelegen kazematten worden s zomers rondleidingen georganiseerd. De Vischpoort leidt onder meer naar het haventje waar de huidige bottervloot ligt aangemeerd. Een botter herken je aan de afkorting EB.

De gouden tijd als vissershaven is duidelijk voorbij. In 1930 telde Elburg een vloot van 72 schepen, bestaande uit botters, pluten, bonzen en punters. Er werd gevist op zeeharing, bot, spiering, ansjovis en paling. Dat is nu allemaal voorbij. Of de gereukte oal van de welbekende palingrokerij Van Triest nog steeds uit de eigen wateren komt, is niet helemaal duidelijk, maar smaken doet-ie nog steeds als de beste.

Classify this POI
Link to route
Add this POI to your routes nearby

Comments

Add comment

Sponsored links